Nargile


Nargile Hakkında

Nargile, aromalı tütün içmek için kullanılacak olan bir cihazdır. Süreç, ısıtılmış tütünün daha sonra solunmadan önce bir cam tabandan geçerek duman üretmesini içerir. Nargile takımları, uzun tarihi boyunca büyük ölçüde gelişti, ancak temelinde, alışılmış tasarımın orijinal ilkelerini ve yapısını hala koruyor. Nargile boruları muhtemelen her zamankinden daha popülerdir ve bu da üretim, satış ve dünya genelinde kullanımın artmasına neden olur. 


Nargile Tarihi

 Nargile kavramı, Hindistan'daki kullanımlarına yarım yüzyıldan uzun bir süre öncesine dayanıyor, ancak bazı tarihçiler bu etkinin İran'dan uyarlanmış bir kültürel etkinlik olarak ortaya çıktığını söylüyor. 15. Yüzyıldan beri nargile kullanımı, Orta Doğu'nun baskın geleneklerinden biri olmuştur.

 İlkel nargile, tütün için kolay bir kafa ile monte edilmiş, hindistancevizi bazından gelen yalnızca bir tüp olarak başladı. Zamanla, bu ilkel tasarım, büyük ölçüde uygulamayı en hararetle uyarlayan kültürlerden etkilenen yenilikçi değişikliklerle ahşap, alüminyum ve paslanmaz çeliğin beraberinde diğer malzemeleri kullanan bir sanat formuna inşa edildi.

 Modern nargile formu öncelikle 1700'lerin sonunda ortaya çıktı, ancak 1800'lerin başlarında hızla dünyaya adapte oldu. Bu günlerde bir nargile, arkadaşlarla rahatlatıcı bir buluşmanın merkezi olarak kullanılmaktadır, ancak tarihsel olarak, herhangi bir yemek cemaatinin önemli bir merkeziydi. Nargile içme toplantısına davet edilmişseniz, bu bir güven ve kabul göstergesiydi.

 Nargile içilen tütünün orijinal biçimi de değişti. Başlangıçta, pipo tütününde kullanılacak olan tipe benzer şekilde ince kıyılmış ve kuru, standart bir tütün yaprağından ibaretti. Nargile içinde kullanılacak olan günümüz aromalı tütün, Arap kültüründen gelmektedir ve nargile içme geleneğine eklenmesi bir hayli yenidir. Başlangıçta nargile tütünü, tütünün tadını yumuşatmak ve tatlandırmak için bala batırıldı ve daha uzun sigara içme seanslarına izin verdi. Bu, nargile endüstrisi için çok büyük bir değişimdi, çünkü bir çok yeni geleni aromalı tütün içme bilgi birikimine çekti.


Doğru Nargileyi Bulmak

 Geleneksel olarak, nargile birkaç farklı boyutta gelir: tam boyutlu, masaüstü ve taşınabilir (ya da büyük, orta ve küçük). Sigara içme bilgi birikimi açısından, boy bir faktör değildir. Güçlü lezzet ve büyük duman bulutları, küçük bir nargile, çok büyük bir boru kadar kolaylıkla elde etmek mümkündür. Bu sebeple satılık nargile tararken yükseklik seçimi diğer ihtiyaçları daha fazla karşılamalıdır.

 Örneğin, taşınabilir bir nargile, kompakt olduğundan ve bagaj ya da sırt çantalarına sığdığından kolaylıkla taşınabilir. Orta boy nargile, küçük bir masaya, komodine ya da masaya rahatça sığabilir ve ısılarının, ayağa kalkmaya gerek kalmadan kolayca yönetilebilmesini sağlar. Bunlar elbette tam boy nargile seçeneğinden çok daha hafif ve daha kısadır. Büyük (tam boy) nargile boruları, bir grup arkadaşın oturup paylaşabileceği bir zemin merkezi olarak harikadır.